C-vitamin (ascorbinsyre) er en fremragende antioxidant, der forhindrer aldringsprocessen, deltager i dannelsen afrøde blodlegemer, optagelsen af jern, har en fremragende virkning på hjerte-kar-systemet og forebygger kræft.Denmest velkendte virkning er naturligvis at øge immuniteten. Når det bruges regelmæssigt, øger det immunsystemetseffektivitet. og åh vigtigst af alt, C-vitamin virker før infektionens opståen, så det er værd at tage det regelmæssigtsom en forebyggende foranstaltning. RDA (Recommended Dietary Allowance) for mænd er 90 mg og for kvinder 75mg. Den rigeste naturlige kilde til C-vitamin er acerola-frugten, som indeholder 1677 mg C-vitamin i 100 gram. Det erdog ikke en frugt fra vores klimazone. I mange år har myten om citroner, der indeholder en gigantisk dosis C-vitamin,været gentaget. Men er den virkelig sand? Jordbær – 66 mg C-vitamin i 100 g produkt, Endagsbær – 60 mg C-vitamin i 100 g produkt, Citron – 50 mg C-vitamin i 100 g produkt, Appelsiner 49 mg C-vitamin i 100 g produkt